Begrijpen van het prijsmodel op basis van WhatsApp-conversaties

Ontdek hoe Meta kosten in rekening brengt voor WhatsApp-kanaalgesprekken op basis van elk gesprekstype.
Inhoudsopgave

Wie kan deze functie gebruiken

Toegankelijk voor

BeheerderLeidinggevende

Ondersteund op

Alle Plannen

Het verbinden van WhatsApp met je Tactful-account vereist alleen een WhatsApp API-account. Het aanmaken van een WhatsApp API-account is gratis. Je wordt alleen door WhatsApp in rekening gebracht voor sommige conversaties.

Meer informatie over de kosten op basis van WhatsApp-conversaties.

Wat is een gesprek op WhatsApp?

Gesprekken vallen in twee categorieën die verschillend geprijsd zijn.

• Gebruikersgestart: Een gesprek dat begint als reactie op een bericht van een gebruiker. Telkens wanneer een bedrijf binnen het klantenservicewindow van 24 uur antwoord geeft aan een gebruiker, wordt dat bericht geassocieerd met dat gebruikersgestarte gesprek.

ℹ️ Bedrijven kunnen binnen dit klantenservicewindow van 24 uur gratis berichten verzenden in vrije vorm.

• Bedrijfsinitiatief: Een gesprek dat begint wanneer een bedrijf een bericht naar een gebruiker stuurt buiten het klantenservicewindow van 24 uur.

ℹ️ Berichten die een bedrijfsinitiatiefgesprek starten, vereisen een berichttemplate.

Alle gesprekken worden gemeten in 24-uur sessies. Deze 24-uur durende gesprekssessies beginnen zodra het eerste bericht wordt afgeleverd door een bedrijf, hetzij als reactie op een gebruikersvraag, hetzij als een bedrijfsinitiatiefberichttemplate wordt afgeleverd.

Zijn alle gesprekken betaald?

De eerste 1.000 gesprekken per maand zijn gratis. Als je meer dan 1.000 gesprekken wilt starten, dien je een creditcard aan je account toe te voegen.

ℹ️ Indien je meerdere nummers aan je WABA-account hebt gekoppeld, worden de 1.000 gratis gesprekken gedeeld tussen al je nummers.

Prijsmodel op basis van conversaties

Kosten voor gesprekken worden berekend op basis van het telefoonnummer van de eindgebruiker. Tarieven voor bedrijfsinitiatiefgesprekken en gebruikersgestarte gesprekken verschillen per markt (land of regio).

ℹ️ Bekijk deze praktijkvoorbeelden van verschillende gespreksstromen en bijbehorende kosten.