Verbinding maken met WhatsApp

Leer hoe je WhatsApp kunt verbinden met de Tactful Unified Inbox.
Inhoudsopgave

Wie kan deze functie gebruiken

Toegankelijk voor

BeheerderLeidinggevende

Ondersteund op

Alle Plannen

Met het WhatsApp-kanaal kun je WhatsApp-berichten ontvangen via de Unified Inbox van Tactful, waardoor je met klanten kunt communiceren via WhatsApp op een tijdige en vriendelijke manier, wat uiteindelijk de klanttevredenheid verbetert.

ℹ️ Je hebt niet langer de geschiedenis van je vorige berichten nadat het WhatsApp-kanaal is geactiveerd.

ℹ️ De enige manier om het gesprek te bekijken, is via de Tactful Unified Inbox en je zult het niet kunnen bekijken op je mobiele apparaat na de verbinding.

Creatie van WhatsApp-kanaal

Op de pagina Channels, klik op de knop Connect New Channel en kies WhatsApp.

Verbinding maken met Meta App

Het verbinden met WhatsApp vereist het hebben van een Meta-app voor je bedrijf. Als je je Meta-app voor het eerst integreert met Tactful, wordt de Meta-integratiepagina geopend om je te helpen bij deze verbinding. Door de 2 selectievakjes aan te vinken, bevestig je dat je alle vereisten hebt voor de integratie.

Klik op Next en voer de App ID & Secret Key van je Meta App in. Een App ID kan slechts één keer worden gebruikt binnen een enkel profiel. Je kunt het echter in meerdere WhatsApp-kanalen gebruiken.

Configuratie van WhatsApp-kanaal

Als je je Meta-app al hebt geïntegreerd met Tactful, zullen je WhatsApp-accounts beschikbaar zijn in de lijst. Selecteer gewoon het account en het nummer dat je wilt verbinden en geef je nieuwe kanaal een naam om je configuratie van het WhatsApp-kanaal te voltooien.