Hoe kan je automatisch klantgegevens vastleggen in je webchat-widget

Inhoudsopgave

Wie kan deze functie gebruiken

Toegankelijk voor

BeheerderLeidinggevende

Ondersteund op

Alle Plannen

Als u uw klant al heeft aangemeld op uw website, maak het hun gemakkelijker en geef deze door aan de bot, zodat deze niet opnieuw om de gegevens hoeft te vragen. Hierdoor zal de bot de gegevens van de gebruiker effectief vastleggen zodra hij de webchat-widget opent.

Laten we aan de slag gaan!

We zullen het originele voorbeeldfragment als leidraad gebruiken om te demonstreren hoe je nieuwe aangepaste code kunt invoegen:

<div id="embedded_messenger">
                <div id="widget-launcher"></div>
                <iframe id="dstnyEngage_client" src="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/chatChannel.html"></iframe>
            </div>
            <script src="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/embed/embed.js"></script>
            <link rel="stylesheet" href="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/css/embed.css" />
            <script>
                var profileId = "113";
                var token = "544540098ee1d787093424c0e22f39cb34023384ab4ad95d04b4b3f4a14001d5";
                DstnyEngage.start({ profileId: profileId, token: token });
            </script>

Doorgeven van gebruikersgegevens

Om de gegevens van de gebruiker die is ingelogd op uw website vast te leggen, moet uw websiteontwikkelaar deze gegevens als een object verstrekken binnen de gebruikerssleutel bij het aanroepen van de DstnyEngage.start-functie in uw codefragment.

Voorbeeld

<div id="embedded_messenger">
                <div id="widget-launcher"></div>
                <iframe id="dstnyEngage_client" src="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/chatChannel.html"></iframe>
            </div>
            <script src="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/embed/embed.js"></script>
            <link rel="stylesheet" href="https://webchat.dstnyengage.com/webchat/css/embed.css" />
            <script>
                var profileId = "xxx";
                var token = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx";
                // Haal de gegevens op van de ingelogde gebruiker                const loggedInUser = getLoggedInUserData();
                DstnyEngage.start({ profileId: profileId, token: token, user:loggedInUser });
            </script>

Vastgelegde gegevens

Dit zijn de eigenschappen die het loggedInUser-object kan hebben:

“email”: “string”,
“name”: “string”,
“whatsapp_number”: “string”,
“phone_number”: “string”,
“preferred_language”: “string”,
“country”: “string”,
“city”: “string”,
“area”: “string”,
“address_details”: “string”,
“organization”: “string”,
“title”: “string”,
“department”: “string”,

Zorg ervoor dat u de variabelen gebruikt in de inlogcode van uw website, bijvoorbeeld:

"email": current_user.email,

ℹ️ De klantidentificatie is het e-mailadres; dus het is verplicht om het e-mailadres door te geven in de gebruikerssleutel.

Uitloggen

Wanneer uw klant uitlogt, moet de ontwikkelaar het uitloggebeurtenis activeren en de functie DstnyEngage.logout aanroepen.

Voorbeeld

// Voeg een gebeurtenisluisteraar toe aan de uitlogknop

document.getElementById("logoutButton").addEventListener("click", function() {
DstnyEngage.logout(); //
Roep de uitlogfunctie aan wanneer de knop wordt geklikt